Thursday, February 17, 2011

Alkisah Mark Zuckerberg dan dot,dot,dot

Kali ni i nak citer pasal idola-idola jutawan i,just a few name la i nak sebut,actually ade ramai je jutawan kat luar sana,taapi their character tak berapa nak menarik minat i seperti i tertarik dengan dorang ni,because why?ok i mulakan eh:-
                                              Mark Zuckerberg
Ha,first thing first,si Mark Zuckerberg ni sapa tak kenal?i bet if ramai yg ambik berat pasal FB n dunia bisnes mesti ramai yg da kenal dengan si billionaire ni,diulangi sekali lagi he is BILLIONAIRE ok,bukan millionaire,dia punya anggaran kekayaan adalah RM48.81 billion!!!erk *pingsan*,giler ahh,takyah 48 juta la,4 juta pun aku da ase banyak,inikan 48billion!memang tak..yang i lagi nak pengsan is,his umur ok,he's just one year older than me!fuhh~~aku ade ape by this age?*nangis*

Taapi bukan tu hal sebenor den nak cito,den nak cito kat sini tentang kehumblean dia,dengan duit yang berkepok2 n berkoyan2 tuh,dia dilaporkan sangatlah tidak membazir n hanya merendah diri orangnya,lotss news yg cakap dia ni simple mimple punya orang,i just give some:-

1st:masa dia pegi Bangkok,Thailand,dia dikatakan hanyalah melepak di kelab malam biasa bukan bar atau pub2 yang terkenal n termahal di Bangkok sampai orang yang melihat pun confuse,”adakah itu Pengasas Facebook?,si mamat sorang tu pun dengan beraninya pegi la tegor n memang comfirm he was!pffft~,dia mmg puji dengan Mark Zuckerberg yg sooo humble.

2nd:masa si Zuckerberg ni kat Palo Alto,California,news cakap ada orang nampak dia ni beratur kat gerai nasi biasa2 je,even takde bodyguard pun,dia just pakai simple n makan bersila je kat tepi jalan ngan membe dia sorang,then makan2 kat situ,n satu lagi dia just sewa umah tiga bilik n pakai keta Honda yang da berusia lima tahun,memang gila2 punya down-to-earth kan dia ni,giler ah,i pun laike u la Zuckerberg!nasibla bukan Islam,kalo tak ley try ngorat*camla le dapat kan*,memang bertuah badanla his gf si Priscilla Chan tu berboyfriendkan si Zuckerberg ni,order je sume sampe.
                                          Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary
Then,Tan Sri Syed Mokhtar Syed Bukhary,i bet dia ni pun ramai orang kenal kan,cube klik kat nama dia tuh,baca dia punya journey,dari nobody to somebody n dianye aset kekayaan,memang gilerr!!dia ni pun dikatakan hanya memandu kereta Perdana biasa je,bila ditanya kenapa,dia cakap takpela sokong kete Mesia,i was like*gua respect ar sama lu Tan Sri!*.
                                                  Irfan Khairi
Jutawan Internet,si Dr.Irfan Khairi ni pun pernah cakap yang time ada duit banyak beringat,jangan boros2,langit tak selalunya cerah,thanks IK for d advise.N i pernah jumpe die real pun memang so simple n humble.*IK,u rawks!*
                                          Ali Hassan
Last but not least,si pemilik Al-Ikhsan,pun pernah cakap duit kalo disimpan banyak2 pun tak gune,baik sedekah dapat gak pahala,even singgit pun kan le bawak mati,hm..betul gak kan,i memang la saaangat respect dengan dorang2 ni,even da kaya gilakk pown still so humble n down-to-earth,setengah orang tuh,yang adanya tak banyak mana pun taapi cakap gebang n gaya je lebih,orang yang giloss berharta cam kete berlori2,rumah bersepah2 n tanah berkeping2 pun takdenye nak menunjuk sangat,diam je dorang,i sangat2 hormat orang macam tu.Mak sukee noks.Tabik spring satu!

I pernah gak dengar orang cakap,tak ingat sebijik2la,taapi ayat lebih kurang camni ar,lelaki yang dikatakan berjaya adalah lelaki yang boleh memenuhi keperluan n kehendak isteri n orang2 tersayangnya,n perempuan yang berjaya adalah perempuan yang mendapat lelaki seperti itew,Oh Allah,can You gimme someone like them..plsss...teehe =D.


I jugak berdoala harap2 moga dijauhkan sifat tak elok n diberikan Allah sifat cam dorang jugak,ape orang cakap,ikutlah resmi padi,makin tunduk makin berisi,aminnn.

So guys,wat do u prefer?bersedang2 ke berlebih2an,make sure u guys think wisely before answer yah!:p







10 comments:

Anonymous said...

i vote for Syed Mokhtar,thank for d info..

missaanna.blogspot.com said...

no,probs!me too love tan sri,d way dia bawak diri n his journey really impress me!=D

PhyZurra said...

tanah berkepin-keping. haha!

missaanna.blogspot.com said...

haha..diam2 sudeh..hahaha

Encik Amman said...

salam, hehe.. nice..memang suke cara mark ni.. sempoi habis.. hehe

Saddly Saljie said...

salam..hola again...erm i like Tan sri...
well kagum glew kowt n i was like beheaded kowt mse tgk pendidikan dia hanyalah spm huhuhu...kagum2...ble la nk jdik kaya cmni??hehehe

missaanna.blogspot.com said...

amman:tu la kan,1 dlm berjuta2 si mark ni,how lucky a girl who can be beside a guy like him :p
saddly:hola back to u,hee,a'aa i mmg kagum kat dia since d first time kenal dia n tambah laaagi kagum bila baca sejarah dia,n rasa bangga sbb senegeri asal dgn dia*nak jugak kan*haha,btw tu la pasal nak gak jadi kaya n humble cam dia..oh Dear God..

aLieF si Muncung ManiS said...

dengar2 ari tu mark tu beli rumah baru..selambe je dia beli..duit melimpah ruah..huhu..hye awak,kalau sudi,awk dtg la jenguk blog saya..kalau awk rasa blog saya best,awk follow la..tapi,kalau awk rasa blog saya tak best,jgn paksa diri nak follow taw..awk follow kalau awk rasa blog alief boleh buat awk tersenyum..thanx awk..selamat berkawan..lepas awk follow,tinggalkan jejak taw..thanx again..alief tunggu awk..huhu..ni link alief..->
ENTRY BARU ALIEF... -->"korang sanggup ke buat benda ni..??.kalau rasa sanggup,sila baca..huhu..""

Nurul Aqlima said...

Lelaki yang dikatakan berjaya adalah lelaki yang boleh memenuhi keperluan n kehendak isteri n orang2 tersayangnya,n perempuan yang berjaya adalah perempuan yang mendapat lelaki seperti itew..

~ semoga kita termasuk dalam golongan yang berjaya itew ye kak Anna :D

Awan said...

dri dulu lagi respect sama Tan Sri Syed Mokhtar.eheh