Tuesday, February 8, 2011

Lagu-lagu vs songs

Tajuk entri tuh bukankah sama maksudnya?*apa2 ja lah ek,layannn..haha*.Harituh i've attended satu seminar yang dinamakan Seminar Usahawan Luar Biasa kat Taiping,3 hari 2 malam,kalo nak cakap dari segi impaknya jangan cakap ar,memang baaaaanyakkk n best giler sehh*apa kena mengena dengan topik ni*series beb,memang wa cakap lu berbaloi gila ar pegi.

I belajar Quranic Law Of Attraction,ye lah selama ni dok asyik dengar Law of Attraction je kan n asyik baca je tak pernah praktik,kali ni memang betul2 dorang ajar how to practice n betul2 pegi air terjun Burmese Pool kat tepeng tu,best giler ar air dia,sejukkk sangatt2 tapi nyaman sekali,rase nak pegi lagi jerk lain kali,kenape kitorang pegi air terjun adalah sebab kat situ banyakk gelombang positif n senang nak dapat gelombang alpha kat situ.

Melalut lagi aku ni*ana fokus2*,ok2..dis entri i juz nak share dengan u guys beberapa lagu yang i selalu dengar untuk menaikkan semangat n kekal gigih berusaha ke arah kejayaan.

                                                       Together We Are One -Delta Goodrem
Ha,sapa penah dengar lagu nih?best gila kan,tambah2 part lirik yang ni :-

Deep inside your heart and soul
You work so hard
To reach your goal
With every step
With out regret
You gave it all
Till there was nothing left
Seek out the strength to win
No thoughts of giving in
Go higher and higher

Find your guiding inspiration
In a place where dreams are made
With a lifetime's preparation
theres no time to be afraid
Put our differences behind us
While we shine like a star

Memang kena gila d lyrics dengan i,if dengar tuh terus semangat!=D

                                                          InshaAllah- Maher Zain
A very beautiful song yang tidak perlu dipertikaikan lagi,i'm sure ramai yang da tau lagu ni kan,lagu ni i selalu dengar bila i tengah down n rase demotivated,suke dis part:-

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insha Allah 3 x
Insya Allah you’ll find your way
Best kan ayat dia,rase alone macam mana pun kita tak perlu risau sebab Allah selalu ada bersama kita. ;)
                                          When u believe-mariah carey & whitney houston
Then, untuk lagu yang boleh meningkatkan lagi tahap ke"believe"an dalam diri i,i will choose dis song,very amazing song,dengar cam terus meremang bulu roma,heh!
                                                   Demi Matahari-Snada
Sebenarnya i nak relate seminar kat atas tu dengan dis song,d motivator a.k.a jutawan said dat if kita nak selalu kekalkan diri kita dalam gelung getaran positif selalu la mendengar lagu yang berunsur agama n memuji keTuhanan sebab lagu-lagu macam tu sangat banyak caj serta kesan positifnya dalam diri,tak percaya?cuba try dengar selalu,serious lain je rasenya bila i selalu dengar,rasa hidup lebih berkualiti n bermakna. :p

So guys,wat song can make ur day?wanna share? 

2 comments:

annazanariah said...

lagu demi matahari tu mmg selalu digunakan dalam seminar kan.. dah beberapa seminar dan kursus pegi, sure ada lagu ni. yg bestnya siap buat gaya lagi masa nyanyi (nasyid) ramai2..

missaanna.blogspot.com said...

ya ka,selau pg seminar yang bukan sume malay so banyak lagu omputih je,ni 1st time seminar yg attend psg,haha