Wednesday, January 26, 2011

10 Wanita Paling Disenangi

Tajuk macam stori dalam majalah Eh! plak,i tiru u,haha,ok btw today i want to reveal my MOST secret!fuhh*lap peluh*.So u know yang i ni mempunyai banyak impian kan,so kena la ada peransang kejayaan,alah YOUR GUIDING INSPIRATION mat saleh cakap,;p!Dis entri i nak dedahkan rahsia utama i,inilah yang i selau buat if i bukak internet,SKODENG!i sangat berharap la para jelitawans ni kalo terbaca my entri tak marah i sebab i curik gambar dorang kat dorang punye FB,for them*jangan marah ye,i cume meminati n adore u guys dari jauh,sob..sob*.

Ha,mesti korang pelik kan kenapala aku nih suka wanita-wanita ini,oh..i bukan lesbian ye,i cume seorang gadis biasa yang ada up n down,so i perlula ada idola-idola*of coz my 1st idol is Rasulullah SAW=tiada tandingan n 2nd is my beloved mom ;)*supaya di saat otakku tengah beku n serabut i ade terapi untuk dibuat n menaikkan semangat i,nak tau tak kenapa i minatt n adore dorang ni sangattt-sangattt??here we go yahh,wuhuuu :-

1.
                                                                Rina Salleh

Ha,my very first girl yang i suke n minatt gilerr jatuh kepada si manis Rina Salleh,juara GM3,i kenal dia before dat sebab terklik fanpage dia,baca wall dia n ter"fell in love with her style n her inspiration words",sebabnye,pertama dia sama umur dengan i,*umur pun ade dalam kriteria i tau ;p*,kedua sebab bile tengok muke die ni cam sejuk jerr,sweett cam sweet corn*jangan marah i ye rina*tapi seyess sweet sangat-sangat,ketiga nye she's independent,i sangat sukaaa orang berdiri atas kaki sendiri*sebab i pun berdikari*pastu belog dia pun best,macam-macam cerita,her life,her words,cara pembawakan diri dia,pastu dia ni macam humble n so down-to-earth giler tau,n paling penting n suke sekali pasal Rina ni,nampak dia well-balance pasal dunia n akhirat,bukan senang tau nak jumpa orang cam Rina ni sekarang,to Rina "Kekalkan penampilan n personaliti Rina yang menarik ni sampai bila-bila n lebih baik k,hope u tak berubah ke sebaliknya,i just wanna say,i really adore u!cause girl u r amazing..just d way u are..i follow ur blog,FB n ur twitter tau!he :p

2.
                                                  Hanis Haizi

Hanis Haizi,here we go,kenapakahh??ha..i memang follow blog dia dari zaman dia anak dara lagi sampaila sekarang dah ada anak dua dah,kalo korang follow blog dia,memang banyak gilerla perubahan dalam hidup dia,bukan yang kecik-kecik,semua besarrrr punyee,yg i tau dia ni memang anak orang senang tapi apa yg i paling respect d most pasal dia ni kan,adalah dia ni memang very independent Malay woman yg i pernah kenal la,memang workaholic n very komited punye woman,kire Iron Lady ar senang,nampak dia sangat-sangat jelass dengan dia punya vision n mission hidup dia,n apa yang dia nak dia mesti buat sampai dia dapat,tak mengharapkan orang lain pun,memang on her own habisla,sangat-sangat berdiri atas kaki sendiri orang cakap,dia adalah  top agent for PB n CDM*pangkat paling tinggi dalam Hai-O Company* tuh..jangan tak tau income dia mencecah 6 figure u!*pingsan*"to hanis:-gud luck for ur life n ur future,u r really one of my idol!" .                                  

3.
                                                    Elly Fazira

Yang ketiga paling disenangi plak adalah.....Siti Erli Fazira,i panggil dia k.elly je,dia ni i kenal masa sama-sama  buat satu bisnes dulu,dia ni kira idola ramai bisnes partner dalam kitorang punya bisnes dulula,mau taknye,team dia bleh dikatakan antara yang terbesar dalam kebanyakan team-team kat situ la,pastu income dia wallawehh takyah cakapla,memang 5 figure la every month,pastu yang best lagi sal k.elly nih,kalo dia tak puas hati ke ape,dia akan bagitau je direct,i memang suke orang yang bagitau depan2 nih,memanglah kadang ada yang pedih untuk ditelan tapi untuk kebaikan kita jugak instead of kita leh tau kelemahan kita sendiri kan,dari cakap-cakap or ngumpat kat belakang if kita dapat tau dari orang lain lagi la tak best kan jadiknyerr,lagi..banyak her words jugak yang encourage us to succeed!"to k.elly-teruskan dengan semangat n cita-cita k.elly,semoga lebih ramai lagi orang yang k.elly dapat bentuk ke arah kejayaan,i adore u sis since dulu-dulu*sori huh folo dalam diam je dulu,tak pernah bagitau,hehe,now pecah rahsia aku,huh!=D*

4.
                                                          Lisa Surihani

Lisa Surihani!Ha..sape kat sini tak kenal si Lisa ni??angkat tangan n sila buat ketok ketampi 100x!haha,ohh..dia ni la satunya Malay artist yang punye peminat kat FB sampai sejuta lebih kot,takat harini i tengok fanpage dia dah 1,136,000 yang like dia,fuhhh!!!gile kan,betapa baaanyaknya peminat dia siottt...tapi memang tak mustahil la Lisa got a lott of fans sebab yelah till today her reputation is clean,no controversy at all,bukan senang tuh tapi tu la kan ape2 pun yang terjadi pun berbalik diri kita gak kan,kita yang kena cermin diri kita why sesuatu benda tuh berlaku*for myself too*,plus muka dia pun so sweet n lovely,i teringat lagi ada sorang fan dia cakap i bet no one is lovely than ur face,wuwuh,sampai camtuh ek,tapi memang betul tau,tengok muke dia tak sampai hati nak marah n cakap tak suka,hu,then one more thing,i kenal Lisa ni masa i Form 5 lagi,mase tuh dia baru Form 4 da jadi cover Remaja,then tup-tup tak sangka skunk glamor giler siottt.."to Lisa-kekalkan Lisa yang harini sampai bila-bila n lebih baik pun lagi ok,ngehngeh ;p,itupun kalo Lisa baca,haha*                                  
                  
5.
                                                        Tun Nurul Huda

Ha,k.tun,orangnya cantik n nama pun cam unik kan..macam mana i bleh kenal dia?hm..ntah macam mana dia appear kat tepi my wall fb suh add as fren,then i add la sebab time tu profile dia gambar dia n anak dia,pfft~,macam tak caya yang sebelah tu adalah anak dia,ye lah tengok k.tun ni gorgeouss abiss kalah anak dara tapi da ada anak yg umo 7 tahun,body slim kalah i u,then disebabkan nakkan kepastian i terus pm a.k.a inbox dia tanya anak sape kat sebelah,so dia cakap anak dia,memang i almost fainted la,huhuh,pastuh apa lagi,aku terus tanya dia la apa yang dia amalkan sampai kekal cantik even da ada anak dua,dia minum jamu,Collabutee n jus Monavie!Patutlah cun melecunn ;p,2nd thing i suke tentang dia adalah meskipun dia wife of somebody tapi dia humble gile dari segi percakapan dia n her words pun keeps inspiring me about Cara Hidup mengikut Islam,n lastly dia ni rajin n pandai giler bergaya,*kalo aku ikut mood je la kekdahnye,haha*to k.tun"just Be As U Are As I See U BeFore (BSURSICUB4*) ;p".

Done for 5 dulu,kang panjang gile entri ni takde sape nak baca,huhu,nanti bile2 i sambung plak 6 sampai 11 ek,jeng..jeng..jeng!

p/s: Perasan tak yang dorang ni cantik-cantik??*jeles i nyahh*btw enjoy reading peeps! :)



3 comments:

Heidi Shafiq said...

like lisa surihani.. :D

ManJe said...

Memang x dinafikan 10 wanita tu semua cun2.. walaupun ade yg kahwen n ade anak still cun... tp mereka semua ade something yg kite nk tahu tentang diri mereka.. :)

missaanna.blogspot.com said...

HS:tak cakap pun da tau..haha

manje:betul tu manje,i sokong u,bkn their look je kan tapi something aura yang keluar dari dalam diri mereka kan?gegege..