Sunday, February 13, 2011

Branded atau Tak Yah Branded

Brand,setengah orang cakap ada apa pada jenama?pada saya,pada jenama itu ada kepuasan,even kadang-kadang orang tak tau yang kita time tu tengah pakai baju jenama ape ke,beg nama ape ke,kasut or aksesori yang ratus2 or ribu riban tapi automatically tuan empunya badan yang pakai tuh dengan sendirinya akan berasa sangat confident dengan diri sendiri.

Selak kembali me 2-3 years back,i memang kalo boleh apa2 benda je nak yang berjenama,yang takde jenama sebelah mata pun tak pandang,you name it jenama apa,kebanyakannya saya tau*tau je bukan ade*,punyalah gila dengan jenama dulu2,tapi i tak mampu nyah nak pakai yang ribu riban,takat ratus2 je,i bukan anak tan sri or datuk datin jie.

But,as time goes by,so many things has happened to moi,like my first car myvi hitam telah hilang di mana beramacam2 khazanah dalam keta tuh,aku punya heels 3,4,5 pasang,blazer,cd2 kesayangan,buku2 n majalah kesayangan,dalam sekelip mata telah HILANG!termasukkk my original ijazah okeh!pffft~*tu la,yang ko pegi buat kete macam umah ko tu pehal ana oi*da la barang2 tuh i beli bukan murah,kebanyakan over 100rgt*ye,aku dah rasa mahal gila sebab aku bukan anak orang kaya*plus i memang pemboros dulu,tak pandai menyimpan,membazir je keje.

Taapi sekarang tidak lagi membazirnya sebaab pengalaman mendewasakan kita kan,hah satu lagi yang tragiknya kan,masa i nak pindah umah,i letakla my shoes kat luar kejap,then bile i masuk dalam umah n kuar balik,its all GONE!!fuhh,da la suma tuh kasut Charles & Keith,dalam 7,8 pasang lak tuh,ada yg baru pakai sekali n tak pakai lagi,rega dalam rm100-300 tuh,wuwu*nangis sedu sedan*,yelah i beli dengan duit,titik peluh i sendiri bukan dengan daun tepi jalan jie,yang orang tu pegi amik nape,tak kesian kat i ke,wuwuwu.T_T
Just nak gitau brand apa yang i layan dulu,tak mahal sangat pun, takat ni je yang i mampu:-
                                           Charles & Keith
Mesti ramai yang suka n kenal kan,apa yang i bole cakap,CANTIK & BERPATUTAN!
                                            Bebe
Camne sebutnya?bibi ok,bukan bearbear =D,its bajus cantik2 taapi rega around paling muraa rm300++*pingsan*.I pernah beli satu beg je kat situ,tak mampu nak beli banyak2.
                                           Guess
Mesti ramai yang da kenal n tau kan,i'm not so into its clothes collection,but i'm in its handbag!cantekk kan??
                                           Lewre
Kasut die cantik2 kan?takpe tak cakap pun da tau,sape agree dgn saya,sile angkat tangan,teehe.

Tu lah sedikit sebanyak alkisahnye kenapa i dari seorang yang agak2 branded la konon,jadi da tak kisah branded ke tak,asal cantik aku rembat,Allah da bagi macam2 pengajaran berharga untuk aku lebih berhati2 dalam pengurusan wang,ada benda2 lain lagi yang menyebabkan aku lebih sayangkan duit now,but malas nak citer,cukuplah sebagai pengalaman n guru paling berharga dalam hidup,inshaAllah,manala tau nanti if ada rezeki lebih blehla beli balik apa yang aku nak taapi still harus beringat n berwaspada,jangan boros sangat macam dulu,itu amalan syaitan,syaitan suka boros2 nih*reminder untuk diri sendiri*.

So,kesimpulan yang i dapat dari kisah hidup i n pengalaman2 serta pemerhatian2 sekeliling,i prefer to be moderate person now,bukan shopping saja taapi in many ways,percakapan,pemerhatian n so on-so on.InshaAllah,aminn.

Hm..apa pandangan korang tentang branded stuff nie,biar papa asal bergaya ke atau ukur baju di badan sendiri dah la? :p

3 comments:

Anonymous said...

How about LV,Gucci,Chanel and beribu riban brand?

missaanna.blogspot.com said...

yeah i know d brands..but as i said..tak mampu lagila :p

PhyZurra said...

heh.. sume brand yang ko dah hado.. pandai yo...