Saturday, February 12, 2011

Best Friend Boy Friend

Mana best?Boy Friend or Best Friend,dua-dua BF. :p

If u ask me n wanna know my answer,i'll pick Best Friend,definitely!no need to think even one second!
Dah kenape ye?

1. Only Best Friend yang selalu ada dengan kita,susahkah atau senangkah waktunya.
2. True Best Friend takkan sekali2 menganiaya n meninggalkan kawan2nya if dorang betul2 ikhlas berkawan dengan kita.
3. True Best Friend yang selalu akan mempertahankan kita apabila kita difitnah atau dianiaya.
4. Perhubungan sebagai Best Friend tidak pernah akan berakhir kecuali mati,tak seperti Boy Friend apabila telah putus hubungan.
5. Only True Best Friend yang memahami jiwa dan perasaan kita.
*apa ko merapu ni ana,lebih kurang je definisi tu,haish*

Hm,sebelum i merapu lebih panjang,i sebenarnya nak announce here my 2 Best Friends yang tidak pernah meninggalkan i di saat susah ataupun senang,i sangat2 terharu dengan keikhlasan hati mereka berkawan dengan i,oleh itu,i nak angkatla martabat mereka ke peringkat satu lagi yang lebih tinggi,to ols my beloved frens,i wanna declare dat u guys r my Best Friend Forever,yeahh yeapp my BFF!Here goes:-
                                                    Cik Nurul Faizura
Ha,cik fai,i kenal dia lebih kurang 3years plus rasenye,da macam2 yang kitorang lalui bersama,stat kenal waktu serumah,then sebisnes,pindah then serumah sebisnes balik,then berpisah balik,jatuh bangun same2,suka duka sama2 takyah cakapla,ley buat novel rase,apa yg membuatkan hubungan kitorang bertahan as BFF adalah mebi satu kitorang same huruf depan birthday,she's 23 april n i 23 dec,so kitorang banyakla persamaan n taste nya cam barang2 branded,tempat makan,taapi ada jugak perbezaannya dari segi kereta idaman,lelaki pilihan,ketaksamaan tu kot yang mengcompletekan kitorang*ala2 citer Tom Cruise,You Complete Me la plak*pastu if kitorang tak puas hati ke pape,kitorang cakap face to face,takde simpan2 dalam hati,terasa takpe,kejap je then terus ok,kan fai kan,teehe,kalo dia baca ni mesti suke gilerr sebab aku puji dia =D,actually bukan puji ke ape,ni true stori ape,based on true event,nape i cakap cemtu?sebaabnye adalah di saat2 aku tengah gelap gempita,suram,takde hala tuju n panduan dia n her fiancee la yang baaanyakkk tolong aku tanpa banyak cakap,maksudnya she passed d test,test tuk jadik best friend sejati aku lah konon,sebab tu kalo dia mintak tolong i susah nak say NO to her,to cik fai:-"aku selalu mendoakan yang terbaik untuk ko,thanx sangat2 sebab being sooo nice with me salama ini,walau kadang2 kita berselisih pendapat taapi itulah yang menyempurnakan kita as BFF,thanx u soo much fren,hanya Allah yang dapat membalas segala jasa baikmu,semoga ko pun dapat segala ape yang ko idam n inginkan,n semoga ko menemui kebahagiaan n kegembiraan sebenar yang ko cari n dambakan selama ini".*pehal aku jiwang plak ni*
                                                Cik Ainul Farhana
Ha,tengok2 nama saja pun da sama dengan i,haish,cemane i bley kenal dia adalah melalui satu bisnes dahulu,kitorang sama2 fight for our rite siapa dulu yang bakal mendaki puncak kejayaan.Dari situ,we always share itu ini,ini itu,macam2 benda,taaapi kitorang lebih raapat selepas da tak buat bisnes sesama,stat kitorang bawak haluan memasing,until now we still contact like everyday!if we tak contact everyday pun, 2,3 days la paling lama,kalo lama2 tak contact macam tak boleh duduk,manela dak sorang ni hilang*da macam Boy Friend plak kan*tulah hakikatnya,kitorang share baaanyak benda,tak kisahla masalah ke,perkembangan diri ke,best ke tak best hari2 yang dilalui,plak tuh kalo tak sms,thru FB pun jadi keje,kadang gayut kat tepon,seriously i sendiri pun tak sangka kitaorang bley sangat click sampai cemtu,mebi sebab kitorang mempunyai matlamat yang sama kot untuk dicapai,menjadi businesswoman yang berjaya n cemerlang one fine day,same goes to cik fai,ameenn..inshaAllah,to cik effa:-"aku nak ucapkan bebanyak terima kasihh di atas segala2 yang ko tolong aku selama ni,berjemput ke sana ke mari if aku pegi KL,sanggup offer diri,belanja makan kat tempat mahal2 la bagai,sebenarnya aku memang tak kisah ko citer masalah kat aku ke ape,aku suka mendengarnya,yang baik dijadikan teladan,yang tak ok dijadikan sempadan,apa yg aku nak cakapkan,u oredi know it,aku harap kita dapat berkawan baik sehingga akhir hayat,if ada yang tak puas hati,just confront,even terase,i rather than cakap2 belakang,ko kenal aku kan macam mana,then bersabarlah menempuhi segala dugaan hidup,ade dugaan just remember,Dia masih ingat kita,sayang kita dari Dia biarr je kite terus lupa".

To both of you:-"aku mintak maaf if terkasar bahasa atau perbuatan,takde niat pun,hanya untuk improvement n kebaikan diri kita bersama jua,semoga kita sukses selalu n dont stop being my Best Friend Forever until we die,hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian,aku da lama dah nak wat entry pasal korang tanda terima kasih n penghargaan aku untuk korang yang saaaaangat baikkk dengan aku thru thick n thin,hot n cold n so on-so on.Thanx yah!Only ALLAH can repay ur both kindness.Love u both soooo muchhh".Terima Kasih Allah kerana meminjamkan mereka untukku. ;)

So,i gonna stop here,sebelum tuh,i ade soklan cepu cemas:-
Do u guys have best friend,i mean Kawan Baik Sejati?atau apa korang punya definisi tentang Best Friend?

5 comments:

Farihah Ahmad said...

good friend stays when the rest fading :)

missaanna.blogspot.com said...

agreed!pernah ade pngalaman camtuh,so skunk Allah da tunjuk mana satu yg true n fake,huhu

PhyZurra said...
This comment has been removed by the author.
PhyZurra said...

aww.. aww... terharu nyah! hehe. sayelah teman tido ana selama 2 tahun kot. oops! hehe. nyah.. i luv u.. ..!! muah muah! we're like, 2 grown ups who learnt how to "grew up together" even more.. haha papetah. such a precious experiece lah kan.. ? :-*

missaanna.blogspot.com said...

haha,cik fai yg rawks suda kembali!yeah u r rite darling..sudah interprame kat sini,i laike nyah!=D