Wednesday, February 16, 2011

Aku Wanita Biasa


Nampak tak tajuk entri tuh,ha sini gue mau ngobrol2,gue hanya wanita biasa,ya,aku wanita biasa,takda yang istimewanya tentang diri aku,aku hanyalah seorang yang biasa,aku bukan artis atau selebriti atau sape-sape yang terkenal tuh,mak sedih nyah biler orang cakap suka2 ati kat mak,mak buat blog nih hanyalah sebagai tempat luahan hati n perasaan mak sebab blog ni bole tulis panjang2 berbanding fb n twitter,mak bley hapdate sket2 je,rase tak puas hati sebab tak semua benda bley tulis,kat blog ni mak bole tulis panjang2 ikut suka mak,rajin baca tak rajin tak yah baca,tak suruh pun baca,yang peliknya cakap kat mak blog mak tak hebat mana pun,tapi still baca n ikut tu kenape,memanglah blog mak ni tak hebat pun,mak sedar,mak budak baru nak belajar,baru 2 bulan kot mak menulis blog,bukan 2 tahun,macam budak baru lahir,nak meniarap pun tak bleh lagi,jauh sekali nak merangkak,kebetulan mak terjatuh cinta plak dengan dunia blog ni sebab mak bley dapat kawan2 baru,luaskan pergaulan,ley tukar2 idea n pengalaman,mak merajinkan diri tulis pun  sebab ade gak yg pm fb mak suruh hapdate selalu,mak tau comments kat sini tak banyak,mungkin ada silent readers je kot sebab mak punye pageviews meningkat,tak kisahla kan kalo silent pun,tapi mak tau ade yg masih menyokong mak di belakang,yang tak suka dengan my blog sila pergi main jauh2..syoh..syoh..mak tak nak privatekan dis blog*or aku privatekan je la kepada orang tertentu* sebab mak nak kongsi apa yang mak rasa best,yang mak terbaca ke,terjumpa ke or terdengar ke kepada sape2 yang suke nak tau,orang cakap lets spread the love.

Mak pun ada perasaan tau,taapi biasalah kan  mak paham,lagi glamer seseorang tuh lagi banyak dugaan dan rintangan yang bakal ditempuh dan dihadapinya,bak kata-kata ini:-

"Dalam hidup, untuk mencapai sesuatu yang lebih tinggi, kita tak boleh puaskan hati semua pihak. pastinya ada pihak yang tak suka kita, benci kita, nak lihat kita jatuh, kutuk, keji kita, sindir, dan sewaktu dengannya. Apa yang kita boleh lakukan adalah, ucapkan "Alhamdulillah" dengan segala rezeki dan kekuatan pemberianNya,think positive n smile always."

Yang paling penting kita buat je apa yang kita rasa betul even orang lain tak tau,orang cakap buatlah sesuatu seikhlas mungkin tanpa mengharapkan apa2 balasan,niat ikhlaskan hanya kerana Allah Taala.Bersempena dengan situasi i yang tengah emo ni,i nak letak salah satu lagu kegemaran i kat sini sebab i rase cam ade sama2 sket dengan i:- 


                                          Aku Wanita Biasa - Krisdayanti


Aku ini wanita biasa
Bisa sakit luka karena cinta
Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

[chorus1]
Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih

Maafkan aku bila hasratku keliru
Sulut gairah jiwamu
Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku

Kekasih hatiku maafkan aku
Aku wanita biasa

Dingin sepi kerap menyapa
Air mata jatuh lukisan raga

Kadang ku kuat setegar karang
Kadang ku rapuh lemah liar merana

Oh..entri ini tiada kena mengena dengan kisah cinta,i cuma nak cakap yang i hanyalah wanita biasa,kadang ku kuat setegar karang,kadang ku rapuh lemah liar merana,yeapp..kadang i bleh jadi kuat setegar batu karang,sangat kuat seperti konkrit,seperti tiada perasaan,seperti tiada apa2 yang berlaku walau hati bergelojak n bergelodak seribu macam,taapi i boleh berlakon seperti tiada apa2,dan kadang ku rapuh lemah liar merana,yah i pun manusia biasa,i bukan malaikat,i pun boleh lemah bila ada benda2 yang bole menyakitkan hati n menggores perasaan i n yeah i kuat balik sebab ada yang sentiasa menguatkan i,ada yang sentiasa menjadi peneman i selalu,dia selalu ada dengan i,tak kira bila i susah ataupun senang,dia selalu menghembuskan semangat dan nafas baru dalam diri i,dia yang selalu bagi ilham kat i bila i buntu,hanya dia,dia dan dia..i realized hanya dia yang selalu berada di samping i sentiasa,tiada lain,no doubts,hanya DIA.And i suke tun cakap ni,thanks tun:-



"I don't accept things at face value, you cannot trust what you hear or see. Don't jump to conclusions without thinking."-Mahathir Mohamad 


Dah la,i malas nak citer benda2 yang tak best,cukupla takat tuh,pasni i da taknak wat entri benda2 negative nih,tak best,so kat sini i nak..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Yeayy!!kembali kepada caj and gelung getaran positif!i nak citer benda2 yang best2 je kat sini,sebab hidup ni pendek je untuk berasa tak best n sedih,banyak laaaagi ruang2 yang best yang Dia bagi untuk kita hepi,so chills~,cam lagu nih,lagu best ni:-
                                         I wanna be a millionaire by Bruno Mars
Lapang dada n bisa buat i senyum dengar,jom nyanyi sama2..lalalala..ha,sentuh bab citer best ni kan, i memangla tak sangka kan ade yang pm fb i cakap teringin nak jumpe i kat luar,kelakar2*gelak sampai guling2*,mesti nyesal kalo jumpe,i ni tak best pun,biase jer,bukan artis yang cantik molek pun,hahaha,kelakarla..btw i appreciate it!no offence k,thanks banyak2 sebab sudi cakap cemtu,i just tak sangke. 


Best kan2 biler citer benda2 yang positif camni,ok i da on track balik,da berada dalam gelung getaran positif,Yeayy2!Alhamdulillah.=D



3 comments:

Anonymous said...

pls do not private eh

missaanna.blogspot.com said...

erk??

Nurul Aqlima said...

Aku hanyalah insan biasa yang ingin menjadi luar biasa.. ^_^

~ Jom kak Anna...kita sama2 jadi insan luar biasa :)