Sunday, February 6, 2011

6 to 10!Yeay!!

Cakk!it's been ages i rase tak hapdate my blog,i really want to,but i've been soo busyyyy lately,i mean SOOO,fuhh,macam tak cukup 24 jam je ase,taapi semua orang pun ada 24 je kan,so salah i la if i sendiri yang tak pandai manage,teehe..btw,a lotsss of big changes in my life now,getting better,Alhamdulillah..terima kasih Allah =D.


Opps..da lari tajuk da la,di atas permintaan2 my internet members untuk tahu kesudahan dis entri,i luangkan masa i untuk menulis jugak,ini adalah tanda penghargaan i kepada my readers yang pm my fb suh abiskan entri ni,thanx u guys for ur support.


Here we go guys,ini adalah kesinambungan dari entri i yang ini .So,kita bermula dengan no.6 iaitu antara 10 wanita yang i paling senangi.Ha..siapa ye?cuba teka?


6.                                                     Fatin Liyana
Jeng..Jeng..Jeng..si cantik manis Fatin Liyana,sape kenal FL n siapa tak kenal?kalo anda adalah blogger tegar ataupun reader yang tegar terhadap penulisan blog,mesti anda kenal si FL ni,she has a lotss of followers tau,5 figures fan!fuhh!FL ni adalah medic student kat bandung,apa yang i tau pasal dia adalah her background is from wealth family but she is very humble person,suka gila baca blog dia sebab dia ni sempoi habis tulis,tak da cover2 langsung,satu lagi i suka bout her adalah dia berani berfesyen n dia pakai apa saja nampak kena je dengan dia,tak percaya??sila visit her blog n one more thing,since she's medic student,memang rajin gila menelaah pelajaran tuh,kalo aku bab2 menghafal memang malas gila,bagi matematik takpe,haha,kadang2 ada jugak orang hentam cara pemakaian n penampilan diri dia,tapi pedulik ape kan Fatin,to u,i jz wanna say:-"Some people may not like you.But y worry?when there's thousands out there who's dying to love you."=D.


7.                                           Hanis Zalikha
Ha..si Hanis Zalikha,nama je dah cun,belum tengok orang lagi,bila tengok sekali berkali-kali nak pandang lagi,teehee,btw Hanis,u memang cun giler babe!apa yang i nampak tentang dia ni kan,dia cantik,pandai,tinggi,bentuk badan pun cantik,rambut dia,pandai masak,matang,glamor,nama pun best,speaking pun fluent je dan macam-macam lagilah kurniaan Tuhan kepada dia,u r sooo lucky Hanis ;).Dia ni ramai gila tau peminat,tak percaya tengok fanpage dia berapa orang yang like,dia punya blog berapa ramai her followers n usha her twitter account jugak berapa ramaiii yang follow,memang mengalahkan artis,huhuh,dengar cite income dari nuffnang saja untuk blog dia min 3k per month tau!giler ah,bukannya wat pape pun,juz udate blog je,tak payah penat pegi pagi balik petang hari-hari nak dapat income 3k,to hanis:-"keep updating ur amazing blog yah because u hv a lotsss of fans craving for ur update n moi too!heheh :p




8.                                                     Nur Fazura
Nur Fazura,pasti ramai yang kenal si Faz ni kan?almaklumlah artis kan,glamor lak tu,pastu si Faz ni cantik kan?sape tak sokong I sila turun tangan?ha nape tak angkat tuh,confuse dengan soklan i?haha,actually I memang minat dengan si Faz ni masa dolu2 lagi,masa mula2 dia jadik artis tapi then banyak kontroversi,pastu tahap minat tuh mula la nak menurun,manusia senang dipengaruhi dengan cakap orang sebelum siasat dulu betul ke salah someone tu,setuju?*ape yang aku merapu ni*oklah,nak citer nape I minat dia nih adalah sebab selain dia cantik*tak perlu dipertikaikan lagi*,I memangsuke gilerr faz yang skang ni,tak percaya?sila lah klik like kat fanpage FB dia,status2 dia sume berkaitan benda-benda yang positif saja n now banyak berunsurkan keTuhanan,yelah manusia sekelip mata pun bole berubah dengan seizinNYA,since dat,I memang selalu skodeng profile Faz ni sebab memang best tau her status n palin penting dapat menaikkan semngat I dengan her gud inspiration words.To Faz:-“Congrats di atas perubahan besar hidup Faz,ini bermakna Allah sangat sayangkan Faz,dats y Dia bagi peluang untuk Faz n*kita semua sebenarnya*ruang untuk bernafas n menjadi better person,btw I teringin nak jumpa u in person,ramai orang cakap u sweet gile in real life,hope one day can,Oh Allah You heard me.teehe”.



9.                                                 Safrina Hussain
Wat I like about her?mesti korang tertanya-tanya kan sapekah gerangan pemilik nama ni ek,dia ni adalah cousin my mommy,I panggil dia m.cik siti sebab her full name is Siti Safrina,taapi tak sampai hati la I nak panggil m.cik sebab she juz 2 years older than me,apa yang menarik tentang dia adalah,dia ni sebenarnya datang dari rich family gak,her dad has a quite big construction company,2nd thing adalah dia punya husband   adalah a part time model,kalo korang perasan yang latest ni adalah iklan Prego n CIMB credit card,ada lagi ads tapi I xingat,dipendekkan cerita I envy (dari sudut positif je ok :p) with her life is because it looks like she has everything,ade rupa,a handsome hubby,a cute daughter,a rich family,lotss of high profile friends n so on.To m.cik siti :-“I like d way u r now..kekalkan ia ;)”
10.                                                        Nurul Syuhada
Cantik tak?cantik kan,cantik kan,teehe,last but not least..Nurul Syuhada Nurul Ain Mohd Zin,almost terlupa mak noks,takde ape sangat I nak komen about her but she has no controversy so far n d most important thing is I really adore her face,cantik gilerrr kan,I pernah jumpe dia in person,memang tak dinafikan cantikkk siottt,putih melepak kulit dia,to Nurul:-“u r d most beautiful person I’ve ever met!u go girl!;)”.

Ha,bukan senang tau nak jadi idola kepada seseorang,sebab apa,sebabnya kita yang kena mula n jadikan diri kita dulu idola,baru akan ada orang nk ikot,cuma kadang-kadang kita tak sedar,dalam sibuk-sibuk kita perbaiki diri kita,tup2 ada orang suka,tu kan satu kelebihan tapi jarang-jarang lah ye =D.

Maka,berakhirla entri about wanita-wanita yang paling I senangi,amacam?best tak dorang nih?atau korang paling suke sape d most?teehe,i  hope sesangatla u guys enjoy reading this entry n thank u for ur time yah!  ;)

7 comments:

Saddly Saljie said...

hye salam pkenalan...i juz saw ur blog on hanis's fb...well honestly i said i suke glew kat fatin n hanis ni...hehehehe...laki ane xske kan..hehehe..

saddly saljie said...

i love hanis zalikha n fatin liyana...idaman stiap laki tuh..huhuhu (berangan)

Fatin Liyana said...

thanks :) teehee malu malu ;p

missaanna.blogspot.com said...

saddly:i agree with u,idaman setiap lelaki tuh,teehe,bukankah dorg masih single n available?ape lagi..*kang FL n HZ marah aku habis la*hahaha

missaanna.blogspot.com said...

Fatin:awww!xsangke u komen kat sini..hehehe,sukee..haha,i mean wat i said dear =D.

Saddly Saljie said...

ahhhh....ok da pengsan...tolong...fatin tgk sy komen...ahhhh tolong!!! ok sila bunuh saya skg!!!

missaanna.blogspot.com said...

haha..ha tu la,lain kali nak cakap pandang2..haha