Saturday, January 22, 2011

Cinta VS Lelaki =D

Hai semuaa,kenapa tiba-tiba entri aku kali ni kisah cintan cintun ni??*must b something wrong somewhere*haha,ha..cuba teka,nak bagi hadiah ni.*macamla nak bagi betul ana oi*,takdelah entri ni sebenarnyanya i nak bercerita tentang lelaki impian..kan dreams kan,so lelaki impian pun ada jugaklah kan...gegege

I dont know why,bila i tengok lelaki -lelaki yang i minat kan semuanya ada persamaan,nak tengok?tak prcaya eh?ok,juz name a few:-

1.                                              
                                                      Paul Walker

2.
                                              Wentworth Miller

3.
                                             Chris Pine

4.
                                                Orlando Bloom

Okeh,adakah anda dapat menangkap apakah persamaan di antara kesemua jejaka2 idaman i tu?*macam aku sorang je minat dorang,dorang kenal aku pun tak*heh,lantakla kan dorang kenal i ke tak,yg pasti i minat dorang,haha,btw..dorang semua tu handsome giler kan.pffft~,mak suke noks handsome2 ni,sejukk je mata memandang;P,one more thing,their eyes tu macam masuk ke dalam,i mean dengan kening dorang punya mata macam terkedalam,i suke mata camtuh sebab bile renung kite,ley cair like chocolate panass!

i. Tu la,i sebenarnya memangla wish sangat my husband-to-be tu handsome,eh silap good looking la,kang handsome sangat tenggelam i u duduk kat sebelah *wink2*,ye lah i yang nak kena hadap pagi petang,mata i yang nak tengok so ikut suka i la suka yang macam mana kan..
ii. I kalau boleh,bukan kalau la,i nakk yang solat 5 waktu a day,i bukan ape sebab bagi i bila seseorang tu solat 5 times a day InshaAllah dia adalah seorang yang bertanggungjawab,yelah amanah dia dengan Allah pun dia da pandai selesaikan,mudah-mudahan dengan kita pun dia lagi bertanggungjawabla kan,i pun bukanlah perfect n baik sangat tapi nak la jugak orang yang boleh bimbing i n i pun tengah meng'improve'kan diri menjadi manusia yang lebih baik saban hari dengan izinNya.
iii. maybe umur dia 2,3,4,5,6 tahun ke older than me,i suke lelaki yang matured!;p
iv. pandai n bijak,sebab i suke lelaki yang pandai buat keputusan berdasarkan fakta dan logik,bukan emosi ye.
v. Kewangan dia mestilah lagi stabil dari i,lagi kaya lagi bagus n semoga dia in same line with me,bisnes line supaya sama-sama dapat merancang masa depan yang lebih cerah dan terjamin,jugak semoga dapat menolong orang-orang di sekeliling,inshaAllah.
vi. Opss,one more,not a smoker pleasee!;)

Fuhh..itulah sedikit sebanyak lelaki idaman kalbu i,mesti korang cakap "giler ar pompuan ni,mane ade dah orang macam ni dalam dunia ni,perasan ar minah ni,kerek ar,nak yang tuh yang nih,cam ko bagusss sangat!",oh..i tau itew perkara biasa orang akan cakap cuma i nak bagitau yang i SANGATTT BELIEVE the one tu ada untuk i,yang sesuai untuk i,one fine day akan ada,i kalau boleh tak nak bencinta lama2,cukup paling lama 3-6 bulan n then kawen,y so rush?alah i banyak tengok yang bercinta lama banyak jugak yang tak menjadi n paling penting bcoz to me hati budi seseorang tu hanya Allah je yang tau baik ke buruk ke tak,so ask HIM thru solat sunat istikharah yang berterusan,InshaAllah,we'll find our way.;p

Allah SWT pun ada berfirman dalam Al quran yang lelaki baik untuk wanita baik dan begitulah sebaliknya,kalau dapat sebaliknya pun mungkin dugaan hidup masing-masing,yelah manusia tak lepas diuji untuk melihat tahap keimanan kita kan,so senjata paling berharga untuk kita adalah doa,doa n doa,teruskan berdoa,He's always hear our du'a,dont give up,just let time tell,apapun hanya Dia yang Maha Mengetahui yang terbaik dan paling sesuai untuk kita kan.Kalau satu2 hubungan tu tak berjaya mungkin kita belum berjumpa lagi our the one,Dia hanya ingin menguji kita dahulu,there's always a silver lining after heavy rain.YeaYY!

So,i think its enough for today yeah,see u soon!much love,xoxo.

2 comments:

Heidi Shafiq said...

peh.. nak mat salleh je.. :P

missaanna.blogspot.com said...

shafiq..sy tidak sengaja,kebetulan saja n ciri2 yg sy nak n sy nampak ade kat maher zain je n kalo malay man maybe ashraf muslim je kot yg sy kenal :p,no offence yah!!